Uusi tupakkalaki vaikuttaa sähkötupakan myyntiin ja mallistoihin, mutta laitteita ja nesteitä saa jatkossakin myymälöistä, tankkeja tosin vähän pienempinä. Nesteet ovat myös kalliimpia (veron ja 10ml. pullokoon takia), ja nesteet ovat 1.1.2017 alkaen ilman makuaineita.

Tässä pientä päivitystä 15.8.2016 voimaan tulleen tupakkalain (Tupakkalaki 549/2016) vaikutuksista sähkötupakkaan.

- Ikäraja sähkötupakalle k-18.
- Nikotiinipitoiset nesteet saadaan Suomessa myymälöihin/kioskeihin aikaisintaan 15. helmikuuta 2017.
- Verkkokauppa loppuu sähkötupakkatuotteilla ilmeisesti 1.7.2017 (Tällä hetkellä lain siirtymäaika 1.1.2017 asti, mutta STM puuhastelee siirtymäajalle lisäaikaa. -Lisäaika mennee läpi).
- Nikotiininesteet 1.1.2017 alkaen vain 10ml. pullossa ja max. vahvuus 20mg/ml. (hinta-arvio näille 8-10eur/pullo – veroineen). Nikotiininesteitä ei siis 1.7.2017 jälkeen netistä saa.
- STM suunnittelee verottavan nesteitä 30snt./ml., myös nikotiinitonta nestettä.
- Myös makuaineiden kielto astuu voimaan 1.1.2017, tämän jälkeen ei mansikkaa saa. (Makutiivisteiden ja pohjanesteiden kohtaloa – ja verotuskohtaloa, ei vielä tiedetä. Jokatapauksessa näiden myynti sähkötupakkakäyttöön on kielletty, myynti 'leivontatarkoitukseen' sallittu..).
- Tankkimallistot uudistuu todennäköisesti täysin, johtuen uusista asetuksista (vuotamaton täyttö, lapsiturvallinen korkki, 2ml. kokorajoitus (uudessa laissa ei tätä vielä ole, mutta uusi lakimuutos jo tällekin tuloillaan – lausuntokierroksella..)).
- Modit/akut/virtalähteet ei säänneltyjä, joten mallistot näiden suhteen säilynee. Uutuuksien saapuminen hidastuu Valviralle tehtävän 6 kk. ennakkoilmoituksen takia.

Syventäviä tietoja STM:n verkkosivustolta :) http://stm.fi/tupakkapolitiikka

MUTTA TIIVISTETYSTI.

Laitteita ja nesteitä saa jatkossakin, tankkeja vähän pienempinä (noh… kiinalaiset on taitavia valmistamaan 'laajennus-laseja'). Nesteet ovat siis myös kalliimpia (veron ja 10ml. pullokoon takia), ja ilman makuaineita.

LOPUKSI VIELÄ VUODEN VARMIN SIJOITUSVINKKI; 20mg. vahvuisen nikotiininesteen litrahinta on ensivuonna Suomessa n. 800-1000eur. -josta veroa 300eur.